24 mars 2016

Skärtorsdag...

I dag flyger Häxorna till blåkulla....
efter det man började med släktforskning och fått ganska otäck fakta på vad som pågick under slutet av 1600 talet så knns det faktiskt så där.. Anfadern som dömde 71 personer för häxeri...helt sjukt vad människor kan göra mot varandra....o det är så än i dag...det är det som är det jäkliga...vi har inte lärt oss ett skit!

Laurentsius Hornaeus prästen i Ytterlännäs o Prästen Wattrang i Torsåker (båda två trevliga anor man har eller hur?) dömde 71 personer för häxeri.....de dömdes till döden.

Är grannens gräs grönare? då kan det vara en häxa... fast vi ser inte trollkunniga i dag....
Våra moderna häxor är en liten klick idioter ....
Terrorister
Men det är ju inte 100% av en religion som är terrorister ! 
en liten fjuttig klick ...
Så fort någon blir extremt blir det farligt
spelar ingen roll vilken Religion eller 
Politisk åskådning man har....
det är det EXTREMA som är farligt!
Vi alla andra måste kämpa mot dessa ...
visa att vi alla andra vi gillar inte sånt! 

Jag ger Häxorna som brändes en upprättelse att tala om det de var med om....
O funderar på att det är nog kul på blåkulla ändå ;)

Önskar er en Trevlig Skärtorsdag! trevlig resa mot blåkulla o önskar er en Härlig Påsk!

2 kommentarer:

  1. Hur har du fått fram sådana fakta i släktforskningen? Jag har "bara" kommit till att få fram namn, födelsedata, dopdatum och sådant man finner i folkbokföringen. Det mest spännande är förstås om man får fram hur de levde...

    Häxeritiden, jo, det är skönt att vi inte lever i den. Undrar om kvinnor i gemen gick och var rädda för att bli anklagade för att vara häxor. Eller om de trodde att häxor var häxor och inte kunde drabba dem själva?

    SvaraRadera
  2. Mia man måste nog ha rätt släkt i botten...PÅ Gubbens sida ahr ajg inte hittat mycket..statare o torpare nån knekt men inget spännande.... på farmors sidan (finns det en massa präster det är bra om man vill veta mer ) hennes grenar kommer från inte så stort geografisk yta det underlättar oxå. Mormor kommer från samma geografiska yta men här finns inga präster men de som blev anklagade som häxor.... de klarade sig*pju*

    SvaraRadera