29 augusti 2014

räkna sekunder...

pratade ju med Juristen i går o mycket visste jag iof då man följt debatten om de som haft assistans o så har den tagits bort av stollar!!

man räknar allt i minuter..toabesök...tandborstning...sånt räknar man in i tiden..men att skrära upp maten räknas inte in!!??
det innebär att personer som behöver hjälp o inte får det får väl stirra på tallriken eller svälja allt helt!
Felix skulle antagligen äta potatis o så men lämna köttet som behöver vara små små bitar för att han ska kunna tugga!!!

SJUKT!! är vad det är man borde räkna o gämnföra vad en normalstörd normalt fungerade 16 åring kan o gämnföra med det.... behöver man hjälp med 99% så är det så o assistansen ska ligga därefter.
När man inte kan lämna en 16 åring hemma solo för att han då kan få för sig att bara vandra iväg o vara en livsfara både för sig o andra i en trafik situation.....

Att under de sista 8 åren blivit betydligt sämre med allt från LSS o assistans för funktionshindrade är helt horriblet!!

Hoppas verkligen på nytt styre som fattar att dessa bara vill vara som andra MED HJÄLP!! då kan det fungera

o Skolan...jisses tycker nog inte att man ska vara ens 98% nöjd! :( överlämnandet mellan 9 o gymnasie APdåligt! han fick göra expriment i går WAY over hans skills! han skulle testa flytande o sjunkande frukt?? frukt för Felix det äter man! inte badar dom...
han har matte på schemat...ehhupps GOODLUCK :/
det verkar inte vara ett schema som passar han fullt ut ...med saker som ligger långt över det han kan klara.....
O när man skickar hem en unge i inne sandalerna ...skorna till o från skola är kvar där??...tur det var uppehåll på morgonen..... de läser inte brev man skickar med med viktig information jag såg att de inte fått av grundskolan.....de hade inte öppnat!! gympapåsen där ligger gymnastikskor!?!.... ja listan är lång med fel som inte skulle behövts om det vart med planering!!

4 kommentarer:

 1. Ja kan förstå att man tänker så som förälder men om man har rätt till assistans så finns de två olika sätt o det ena är ju de grundläggande behoven och sen är det övriga behov o har man rätt till att få assistans får man även hjälp med att skära mat men inte som ett grundläggande behov. Skillnad på grundläggande behov är att det är sånt som är livsviktiga behov som att äta o drick men även integritetskränkande som att kanske bli torkad i rumpan osv. Men som att skära mat, ta på sig en jacka o tillsyn går under övriga behov. Tycker du vinklar det lite felaktigt de som får assistans får även hjälp med att skära maten om det behövs. Och att räkna på tiden är väl det mest rättvisa för både den som har behovet och de som betalar för assistansen vi skattebetalare alltså.
  Men har full förståelse att man kan känna som du eller ni gör men det ska väl vara rätt åt båda hållen :) hoppas du nnu inte blir arg över att jag kommenterar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. synd att du tolkar det så...för jag menar att man räknar inte tid för att skära upp maten på någon!!! vilket är idioti!

   Radera
 2. Ja du, har ju inte jobbat med sådant sen 2008 men jag har ju sett o hört hur illa det har blivit..man baxnar verkligen över hur själviskt och jävligt allt blivit :(

  Fy fan på ren svenska.

  SvaraRadera
 3. Det var inte menat som ett påhopp som jag sa utan jag kan förstå att det känns fel men nånstans måste man ju veta hur lång tid saker tar så man vet hur mycket hjälp man ska sätta in. Jag är absolut för att det ska ges hjälp till ex. Er har ju sett på nära håll hur ni har slitit i alla år skulle. Och det handlar om att lagen har sagt att ett visst antal timmar ska kommunen stå för innan det går över till försäkringskassan så därav sekundräknandet. Vi brukar ta mellan tummen o pekfingret vi står inte o mäter med stopp ur utan det blir ju med intervjumetoden som avgör tiderna oftast. Och det kanske är så att det är tack vare fuskarna det har blivit så här på sekunden.

  SvaraRadera