03 augusti 2013

övning ger färdighet...

Jag lärde mig sticka som 8-9 åring..dvs räta o aviga... så småning om kunde jag lägga upp maskor o ta av.... öka o minska..thats it.

i skolan fick jag virka luftmaskor meter efter meter för jag skulle öva att jag virkade runda dukar hemma brydde sig syslöjdfröken inte om.... sticka ja det var inte mycket .. jag flyttade just när de gått igenom att sticak med 4 stickor o fick man chansen sen...nehepp.... passar det inte att gå i klassen från början utan man behagar komma mitt i en termin aj då får man står sitt kast likaså med vävning fick inte väva en cm för det var redan upplagd av de andra:((.

Jag har klurat ut enkla mönster i stickningen till barnen när de var små.... gjorde en kofta påhejjad av vännen Hannele i Eskilstuna till fosterflickan vi hade då... den blev fin jag blev nöjd.... i bakhuvudet satt det där att jag inte kunde sticka sockor ..vantar..på 4 stickor....

för 2 år sen tänkte jag men det var väl själva fan ..... hittade stickor köpte garn o satt o svår i soffan innan jag fick in själva knycken...är kanske inte bäst men jag kan!
o så var det där med hål.... inte såna för man missat en maska o hoppat över såna hål vill man inte ha...utan hål medvetna ...sticka mönster ...  spets..... ( spets möster ligger iof lååååångt bort) men åh så vackra ting jag såg i grupperna jag var med i..... Frågade mamma...hon visade som snabbast men när jag satt i min ensamhet fick jag ju miljoner maskor extra!!

Fick en stick bok som jag önskat av gubben en Jul... med den i knät o youtube i 


handen så kom jag på hur man gjorde =) tjohooooo
nu är det att öva o öva de ska ju sitta..... får se hur jag ska använda det i praktiken sen...en liten väst till en annan kanske?!....
tappade maskor eller vad det heter...... såg nån som gjort ett linne så cool o jag blev så frustrerad....hur gjorde man?? NU vet Jag....'

nej nu måste jag nog sticka lite på mina provlappar..... 

övning ger färdighet 
det är aldrig för sent att lära.....=)


4 kommentarer:

 1. att sticka är inte lätt :=)

  Försökte skicka mail till dig har du bytt mailadress'?

  SvaraRadera
 2. Jag kan sy, sticka och virka men grannt blir det inte och jag blir helt kallsvett... inte min grej helt enkelt :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. du borde lägga in nått så man kan följa din blog o då få meddelande när d uppdaterar

  SvaraRadera
 4. ja det kanske är så men tänkte på de som typ har blogvin då får man ett mail så slippe rman öppna olika sidor för o kolla om det är uppdaterat :)

  SvaraRadera