10 november 2014

Den blå ringen!

Du vet väl vad den blå ringen står för??


inte?

Den visar att man har diabetes. internationellt.
Sverige har en ring men många D sammankopplade till en blomma..tycker den blå ringen är bättre den borde alla med diabetes ha och använda ( ska beställa en själv)

Värds Diabetes dagen är den 
14 November visst du det?
Konstigt att en sjukdom som växer i så rasande takt är det få som vet vad det innebär ..fullt ut

NEJ man är inte allergisk mot socker! vilket många tycks tro. man kan äta lite godis..en bulle eller en kaka men då ta mer insulin.

Insulin behövs utan så dör man! Att det då finns människor som hotar barn för att de har en insulin pump som larmar vis några tillfällen underdagen är sjukt!

Har man diabetes måste man ha insulin. En del oftast de med lätt typ 2 kan ha koll på blodsocker med det man sätter i sig men ofta slutar det med att man måste ta insulin i alla fall efter några år.

Man kan få en mängd olika tilllägs-sjukdommar av diabetes..problem med ögon,,,svårläkta sår på kroppen,,hjärta njurar, man kan få hjärnskador om man hamnar i Koma...... därför är det viktigt att sköta sin diabetes, hålla koll på sitt blodsocker o ta rätt mängd insulin!

Rutiner är skitviktiga för mig. jag mår skrutt om jag inte får mitt insulin eller mat vid de tid punkter på dagen som kroppen vant sig vid. Frukost lunch o middag är sockret lågt någon mellis på det. Jag mår skrutt o hoppa middagen en timme senare. Risken att sockret sjunker för långt att jjag måste äta något är stor o hur kul är det att äta mat när man är "halvmätt"?

Vill du veta hur det är att leva med Diabetes kan du kolla här:


 du får ett sms några gånger under dagen för att få "känna efter" men utan nålstick...sprutor o annat ...
Så SMS 71515 så får du under ett dygn....1 kommentar: