24 juli 2014

SemesterÄventyr del 1

Ojoj vilket äventyr det blev......

Förra onsdagen satte vi klockan o gav oss iväg vid 6 tiden på morgonen...

först åkte vi o vägde vagnen i Nyköping för o känna oss lite bättre så vi inte var tungt lastade ...o det var vi ju inte hade kunnat få in några kilo till;)

Sen styrde vi näsan norrut.....Över Strägnäs..Enköping...Heby...Hedesunda... Gävle...Älvkarleby

Resan gick hur bra som helst..stannade o fikade med bryggt kaffe (kokade vatten på gasolspisen) Vid Heby så mysigt o få sitta vettigt när man fikar och att man tar det så mycket lugnare med allt.....


När vi kom till Älvkarleby tog vi av en korsning tidigt men då hittade vi en underbar parkering fär vi fixade lite lunch sen vidare till Campingen.

Här var det fullt upp för de skulle komma en massa hundekipage för någon tävling dagen efter.....
Backa är ju inte mitt starka kort=) med vad gör det när man på campingen får hjälp! in baxande mellan andra husvagnar o en himla massa tallar!!

Upp täcker när vi fått ut stolar bord o soltaket att det var en massa trevliga säsongscampare här dom flesta så mysiga. O en massa hundar Tova har fått träna ;) o håller de bara avstånd så är det ok=)
 efter någon timme på campingen drog det ihop sig på himlen...
men vi klarade oss från oska kom 2 droppar.....


Vi hamnade lite snett så vi hade lite lutning i vagnen kunde inte för allt i värden klura ut hur fanken man slkulle få till det där....stödbenen vevades upp o ner o nivå klossar men det hjälpte föga.... hahahahahahah men man lär sig att se andra så NU vet vi hur man gör=) (till nästa gång)Vi somnade slutkörda efter en middag som hämtades från resturangen. Super goda o STORA hamburgare! jag Felix orkade en halv! men vilka frittisar*jummy jummy smaksk smaks) åt från den resturangen några gånger till men beställde barnportion till mig eric o felix efter det=)...o fläsk file på Älvkarlebys fiskecamp var super duper!


Campingen : en fin camping med toppen personal!
litet minus för få toaletter som var unisex o få duschar blev kö på morgon o kväll.
resturang i huset där incheckningen låg. där fanns även fiske saker att hyra.
Fiskecamp (vi fick desvärre ingen :( men för bara tvår veckor sen hade en 10 kg Lax halats in av en kille


dom flesta campare så trevliga o rara men bakom vår vagn var det en småbarnsfamilj med 3 små bjäfsande hundar! var av den ena hade en tendens att vilja rymma..... en gång kom den igenom nätet som var runt den tomten...dagen efter hörde vi en annan gäst säga att hunden kvävs...då hade den fastnat i nätet!! för att husse  matte o barnen köpt glass! tjejen o jag fick hjälpa o trycka ut hunden från nätet i sin rädsla högg den efter oss (tur man e van med tokig hund;)) tjejens som sett o hjälp till (en annan säsongscampare) berättade för paret när de kom till baka att deras hund höll på strypts...jaha säger pojkfan(husse) o flinar lite!!! fixar dom staketet/nätet noooooope...så dagen efter satt hunden fast igen!!! dock inte lika hårt .... IDIOT hundägare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar