22 augusti 2012

en liten svart bok

jag letade efter mannens papper som berättar var han kommer från ..vilken sida var det nu?? farfars eller farmors? farmor är från västervik så det lät väl mest troligt.
Vi letade o letade detta papper då hittade han ett papper som jag skrivit o förhört=) Erik ...Gubbens far vems om var hans föräldrar med årtal=)) o födelse socken=)) alla hans syskon . o vips var man ju en bit på väg...tjohooo

Men han hittade även en liten svart bok som var efter farmor, har inte lagt så mycket märke till den men den har ju sparats av en  anledning......
Bild från Internet

Boken hette Mina memoarer o skriven av Farmors äldsta syster. inte så många sidor men tillräckligt för att få reda på mer om livet i Bäckland=) OCH vad systrarnas gubbar hette!!! tjohoo ett steg till där.
Hittade även några rader om att hon var hos syster sonen som var fotograf!! kanske är mer likheter..... Hittade pappas kusin på Fejjan lämnade några rader hos henne hoppas hon svarar. vore så kul o trevligt om hon hade sina kusiners namn=) så är vi ju inne hos de levande =)

Och i dag är det dagen med stort S=))

eller stort O kanske
O som i OSKARS surströmming*mmmmm
en burk ska avnjutas i dag, mandel potatis o tunnbrö är inköpt*mums som jag längtat;)

vem vet nästa sommar kanske vi äter sånt i norr om vi hittar drömhuset (sommarkåken) under vintern förstås;)

tjillevipp för nu.....

1 kommentar:

  1. Kul det där med boken..
    Surströmmingen får du behålla för dig själv men makaronipuddingen var en hit :)

    SvaraRadera