23 januari 2016

pappersarbete....

ojoj vad mycket papper som ska fyllas i innan man blir 18...om man har ett funktionshinder..problemet är ju om man inte kan skriva..eller tala som med sonen.
Sen att det brister i information från habilitering..Kommun o även hos överförmyndaren.
Information finns hur man gör för att bli o få en godman men inte att det finna andra lösningar...för vår del i många år till... i Form av fullmakt.
Jo man ska kunna skriva på sitt papper som man ger fullmakt till MEN det går att komma runt det med..med intyg! men finns det någonstans att finna om den informationen ...nope!

inte ens en fullmakt fanns att ladda ner på vare sig kommunerna (oxelösund-Nyköping) eller hos överförmyndaren ..tur det fanns på Eskilstuna Kommun=)

men tack o lov att man är med på lite olika fb grupper o har vänner som ligger lite före .....

men innan jag fick den informationen höll jag på få magsår :/
maken var nere på banken o frågade men då skulle inget funka utan god man o all omöjlighet uppdagades...
MEN..... men goda råd så var det inga som helst problem....

1. Läkarintyg som det står vad personen behöver hjälp med (i vårt fall det mesta)
2. intyg från skolan ( de känner vår som o intyget bekräftar att det inte finns något tal eller skrift spårk)
3. fullmakt skriven på oss föräldrar bevittnat o som namnteckning där Fille skulle skrivits sitt namn stog se bilaga 1 o 2

In på banken upp med pappers högen o vips var ett konto fixat som vi har tillgång till om det skulle behövas...kan tänk mig att sonen gärna lägger pengar på glass! ;)

Apoteket pratade vi med o inget problem där.... Nu ska vi prata på VCT ..man kan skrivas inne i nyköping på en vct som ska vara duktiga på funktionshinder men det är ju ett hinder för oss...man måste åka in dit istället för en snabbtur ner hit...inte kul o måste t sig en så pass lång bit om man mår pyton.... o Fille har ju igentligen bara kollen på Levaxin nivån som ett årligt måste......plus att arbetsterapeuten var helt underbar här nere när hab strulade för assistans intyget =) Hoppas verkligen de säger välkommen till Filleman.

men många stenar rullade bort när det gick så bra på banken....lite papper förberedda o Files charm det gjorde grejen! ;)

En god man kommer behövas den dagen Fille flyttar till eget...men det är lång tid dit som det ser ut i dag o den dagen den sorgen =)

1 kommentar:

  1. Jag är så lyckligt lottad så jag har aldrig ställts inför sådana problem, men jag har hört att det inte är enkelt. Tur att du fann lösningen och att mycket löste sig sedan.

    Att ha funktionshandikappat barn är inte enkelt, det vet jag. Det finns inom närmaste släkten bl.a.

    SvaraRadera