14 oktober 2015

Banankaka

har sett mängder av recept o bilder på banan kaka men aldrig  fått ändan ur o provat baka en...men nu var både lust och ingredienser hemma....
det här receptet gillar jag

gjorde  en liten ändring andra gången o la till hackade pecan-nötter älskar när det får mer struktur än sockerkaka..... Funderar på om inte en glasering som morotskaka skulle vara gott med ;) men det får bli en annan gång...

BananKaka

Ugn 175 grader  tid 40-45 min

2 mogna bananer (mosade)
50 g smör (Smält)

2 st ägg
2 dl strösocker

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

0,5 dl mjölk

Vispa ägg o socker poröst till fluffig smet. lägg i torrvarorna rör om banan mjölk o smör o rör om så allt blandas Häll i en smörad o bröad form. använde en springform 20 cm men tänk på att de läcker så man har något underden.....

Underbart saftig kaka smart sätt att använda övermogna bananer.

1 kommentar: