har sett mängder av recept o bilder på banan kaka men aldrig fått ändan ur o provat baka en...men nu var både lust och ingredienser hemma....
det här receptet gillar jag
gjorde en liten ändring andra gången o la till hackade pecan-nötter älskar när det får mer struktur än sockerkaka..... Funderar på om inte en glasering som morotskaka skulle vara gott med ;) men det får bli en annan gång...
BananKaka
Ugn 175 grader tid 40-45 min
2 mogna bananer (mosade)
50 g smör (Smält)
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 dl mjölk
Vispa ägg o socker poröst till fluffig smet. lägg i torrvarorna rör om banan mjölk o smör o rör om så allt blandas Häll i en smörad o bröad form. använde en springform 20 cm men tänk på att de läcker så man har något underden.....
Underbart saftig kaka smart sätt att använda övermogna bananer.
banankaka har jag nog inte testat
SvaraRadera