Ischoklad
125g choklad gärna mörk
75 g cocosfett
1 ägg
Smält chokladen o cocosfettet. (jag använder micron ) rör så alla klumpar smälter.Knäck ägget o vispa ihop det lite med elvisp/assiastent/bakmaskin häll ner choklad blandningen i tunn stråle! vispa ihop på hög hastighet. Häll smeten i en spritspåse o spritsa ut i formarna ställ kallt..Smaka av!
Knäck
3 dl Vispgrädde
3 dl strösocker
3 dl ljus sirap
koka ihop tills kulprovet ger den hårdhet du vill ha. JU vidare kastrull desto fortare kokar den. i år tog det 40 min. bra fjutt på spisen o en stor 5 liters kastrull med tjock botten!
inge knäck iår vill inte tappa mina provisoriska lagningar :)
SvaraRaderaTack för julkortet, hälsa familjen ♥
SvaraRaderaGod jul vännen, hoppas du får en riktigt mysig dag! ♥